Staat altijd achter je

team Deman, duim omhoog en tevreden

Over Deman

Een klassiek West-Vlaams familieverhaal over verschillende generaties heen. Noeste arbeid gekoppeld aan de drive om te blijven ontwikkelen, met de spruitenplukmachine als perfect voorbeeld van inzicht, wilskracht en doorzettingsvermogen.

Drie generaties Deman

In het West-Vlaamse Passendale zit de hardewerkersmentaliteit in het DNA ingebakken. Toen Marcel Deman destijds zijn bedrijf oprichtte was dat precies vanuit die filosofie. Hard werken en kwaliteit afleveren, dat was de boodschap. Een denkwijze die van generatie op generatie werd doorgegeven. 

In 1976 nam zaakvoerder Leon Deman de zaak over van vader Marcel. Het bedrijf kon op vlak van landbouwmechanisatie rekenen op erkenning van klanten uit de ruime omgeving. Deman bleef groeien en de expertise breidde uit in diverse specialisaties. 

spruitenplukker op spruitenveld

Spruitenplukmachine

Als het om onze spruitenplukkers gaat, mogen we toch met enige trots zeggen dat het om een state-of-the-art oogstmachine gaat. Dit toestel is de som van alle aspecten waar we bij Deman sterk in zijn.

Sinds de eerste spruitenplukmachine, gebouwd in 1971, heeft het ontwerp een lange weg afgelegd. Na het inbouwen van tractoren in het frame en het aanbrengen van rupsbanden, evolueerde het kleine stationaire apparaat van weleer naar een krachtige zelfrijdende machine waarmee de groenten op het terrein zelf werden geoogst. Een technologisch meesterstuk dat de vakkennis van Deman in de verf zet.  

Vandaag de dag

Vandaag heeft het bedrijf 4 hoofdactiviteiten: metaalconstructies, trailers, engineering en agro. Deman is sinds jaar en dag dé machinebouwer voor de agrosector. Spruitenplukkers, oogstwagens, sorteermachines en complete productielijnen worden telkens op maat van jouw wensen vervaardigd. Daarnaast stelt onze expertise op gebied van metaalbewerking ons in staat om diverse metaalconstructies op maat te fabriceren. 

Deman, dat is een klassiek verhaal van West-Vlaams ondernemerschap over verschillende generaties heen. En de toekomst is verzekerd. De jongste generatie Deman ademt kwaliteit, technologie en innovatie. Trouw aan de West-Vlaamse roots zorgen ook wij voor oplossingen op maat van de klant. 

Hoe het er bij Deman aan toegaat? Dat is simpel. Hard werken, doelgericht en probleemoplossend denken en kwaliteit produceren. Een praktisch probleem aanpakken door een state-of-the-art concept uit te werken. 

Dag na dag, generatie na generatie. Dat is Deman op wie je kan vertrouwen.